NBR – Premium Lagers en Lagerhuizen

 

NBR  JIS serie (omvat o.a. de UC.. en SB.. series)

NBR premium lagers en lagerhuizen biedt een topreeks lagerblokken aan die zijn vervaardigd op het verhoogde niveau van kwaliteit ABEC3 / P6 . Dankzij de uitstekende kwaliteit, hoge betrouwbaarheid en een aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding vormen NBR Premium lagerblokken een zeer interessant alternatief in de markt!

Om de kwaliteit te onderstrepen is er door het onafhankelijk instituut Ingenieure Prof. Sturm + Partner GmbH te Dresden een onderzoek gedaan tussen de verschillende fabricaten.

Onderzoeksresultaten

NBR ED – ISO serie (omvat o.a. UCEF,SBEF,SAEP equivalent van RCJY,PCJY,PASE)

De technische specificaties van de NBR E.D. serie zijn gelijk aan de NBR standaard. De afwijking zit in de maatvoering volgens ISO normering, European Design. NBR Premium lagers worden bijvoorbeeld toegepast in de transport, aandrijftechniek, houtbewerking, textielindustrie, landbouw, de papierindustrie en in verpakkingsmachines. Lagers en lagerblokken worden in duizenden machines gebruikt in de industriële industrie, de agri industrie en de maritieme industrie. Er zijn weinig technische toepassingen waarbij geen lagers of lagerblokken gebruikt worden.

Koop uw binnenlagers of lagerblokken van NBR. Let’s make a deal! Ga naar de webshop!

Documentatie NBR (JIS serie)Documentatie NBR ED (ISO serie)

Stroom isolerende rollagers

Schade aan rollagers door stroom is een fenomeen dat al een tijd lang bekend is. Wilt u dit voorkomen of heeft u dit probleem vaker gehad? Vervang uw conventionele lagers dan door stroom isolerende rollagers. Stroom isolerende rollagers worden vaak gebruikt bij toepassingen als elektromotoren, generatoren, spoorweglagers of elektrische aandrijfmotoren.

Documentatie Stroom isolerende rollagers

Roestvrije kogellagers

In sommige gevallen zijn de conventionele kogellagers niet voldoende en heeft u roestvrije kogellagers nodig. Bijvoorbeeld in de voedingsindustrie of de farmaceutische industrie kunnen roestvrije kogellagers een oplossing zijn. Andere voorbeelden zijn het gebruik van roestvrije kogellagers in de scheepsbouw en de bouw van speciale machines. De roestvrije kogellagers zijn corrosiebestendig en het materiaal van 440 C is magnetisch. De RS-afdichting geeft daarnaast extra bescherming tegen vuil.

Documentatie roestvrije kogellagers

Equivalentlijst NBR

NBR

UCEF
UCEFC
UCEFL
UCEFLZ
UCEP
UCESF

UKEF
UKEFC
UKEFL
UKEFLZ
UKEP
UKESF

SBEF
SBEFC
SBEFL
SBEFLZ
SBEP
SBESF

SAEF
SAEFC
SAEFL
SAEFLZ
SAEP
SAESF

HCEF
HCEFC
HCEFL
HCEFLZ
HCEP
HCESF

CSEF
CSEFC
CSEFL
CSEFLZ
CSEP
CSESF

INA

RCJY
RMEY
RCJTY
RCJTZY
RASEY
RCFY


PCJY
PMEY
PCJTY
PCJTZY
PASEY
PCFY

PCJ
PME
PCJT
PCJTZ
PASE
PCF

RCJ
RME
RCJT
RCJTZ
RASE
RCF


SNR

UCFE
UCFCE
UCFLE
UCFLZ
UCPE

UKFE
UKFCE
UKFLE
UKFLZ
UKPE

USFE
USFCE
USFLE
USFLZ
USPE

ESFE
ESFCE
ESFLE
ESFLZ
ESPE

EXFE
EXFCE
EXFLE
EXFLZ
EXPE


2.000.000 lagers op voorraad!