Afdichtingstechniek – O-ringen – V-ringen – Seegerringen – Keerringen

Op deze pagina kunt u de pdf-bestanden downloaden van Seegerringen, Keerringen, O-Ringen en V-Ringen.

Seegerringen – huis – as

Een seegerring is een ring die veel in de aandrijftechniek gebruikt wordt. Seegerringen zijn er voor inwendige en uitwendige gebruiken. Inwendige seegerringen worden gebruikt om onderdelen aan elkaar vast te maken. Uitwendige seegerringen zorgen ervoor dat onderdelen op assen niet verschuiven. Aangezien Seegerringen worden gemaakt van metalen platen is er een gladde zijde en een ruwe zijde. Om mogelijke schade te voorkomen, zijn seeggeringen gemaakt met de gladde kant naar binnen en de ruwe zijde naar buiten gericht. Nat of droog smeermiddel is vereist om ervoor te zorgen dat seeggeringen blijven functioneren.

Keerringen

Keerringen worden vastgemaakt op een as. Hierdoor kan de olie in het lagerblok niet naar buiten als de as draait. Ook zorgt de keerring ervoor dat het lagerblok niet vuil wordt.

V-ringen

De V-ringen worden vooral gebruikt in combinatie met seegerringen of keerringen. V-ringen zijn afdichtingen die voor bescherming zorgen bij bijvoorbeeld lagers. V-ringen worden vooral gebruikt bij aandrijftechniek. V-ringen voorkomen net als seegerringen en keerringen dat er vuil in de lagers komt. V-ringen worden ook vaak toegepast bij motoren, agrimachines, lagerhuizen etc.

O-ring

Een O-ring wordt gemaakt van flexibele materialen (vaak rubber). De O-ringen worden vaak geplaatst tussen twee delen die aan elkaar gemonteerd worden. De O-ring heeft zijn naam te danken aan zijn vorm. De ring lijkt veel op de letter ‘O’. Omdat de O-ring van flexibel materiaal gemaakt is, vervormt deze snel. Daarom moet de O-ring vervangen worden als deze wordt verwijderd van twee delen. O-ringen zijn eenvoudig en nauwkeurig. O-ringen zijn één van de nuttigste fenomenen in de aandrijftechniek.  Vooral bij machinebouw zijn O-ringen onmisbaar. O-ringen zijn er in allerlei soorten en maten.

Bij Lagerdeal kunt u terecht voor Seegerringen, Keerringen, O-Ringen en V-Ringen voor alle toepassingen en doeleinden:
-Seegerringen volgens DIN 3760 in alle typen: bijvoorbeeld BA, B1, B2, SL, roestvrij stalen veer, Viton.

-V-ringen vorm A en vorm S-versie VS, VA, Viton
-Keerringen volgens DIN 471 (assen) en DIN 472 (boringen) verenstaal gefosfateerd en geolied, roestvrij staal of andere oppervlakken

2.000.000 lagers op voorraad!